КАК ДА ПОЧИСТИМ ПЛОТА НА ПЕЧКАТА

КАК ДА ПОЧИСТИМ ПЛОТА НА ПЕЧКАТА

Кухнята със сигурност е мястото в къщата, което често се замърсява, не само с храна, но и от изпаренията от печката докато готвите, което допринася за замърсяване на повърхностите.

Кухнята обаче е и царството на жената в къщата и поради тази причина ние винаги се опитваме да я поддържаме възможно най-чиста, правейки я удобна и красива за гледане, без онези досадни петна от мръсотия или мазнини, които нарушават естетиката, но понякога те са наистина трудни за премахване.

Първото, което гледа жената, която обича да готви и прекарва времето си в приготвяне на истински деликатеси, определено е плота на печката: готварските печки изискват постоянно почистване.

КАК ДА ПОДДЪРЖАТЕ ПЛОТА НА ПЕЧКАТА ЧИСТ И БЛЕСТЯЩ

За да поддържате плота винаги чист е необходимо ежедневно почистване, без да се пренебрегва повърхността, която трябва да се почиства всеки път  когато готвим, за да се предотврати натрупването на мръсотия, влага и мазнини.

Добре е да обърнете внимание на продуктите, които използвате за почистване, по-специално трябва да изберете правилната гъба. Това е така, защото е добре известно, че плота на печката често е направен от деликатни материали, които лесно могат да бъдат надраскани.

След като изберете мека гъба, измийте плота с вода и малко препарат, след което изсушете с кърпа от микрофибър.

За да заблести плота ви след почистване, винаги е валидно използването на оцет, разреден с вода. Ако имате бяла повърхност, може да опитате със сода за хляб.

Оставете разтвора да действа около десет минути, след това избършете отново с кърпата от микрофибър, за да изсъхне повърхността и да отстраните остатъчната вода.

КАК ДА ПОЧИСТИМ КОТЛОНИТЕ

В допълнение към плота, за да имаме винаги чиста кухня, трябва да почистим и котлоните, което е необходимо не само от естетически и хигиенни съображения, но и за правилното функциониране на котлона, когато решим да сготвим нещо.

Пренебрегването на почистването на котлона често компрометира нейната функционалност, отворите от които излиза газ се блокират и готвенето на съставките не е еднородно и оптимално.

Как да почистим замърсени котлони? Това е много проста операция, ако се извършва редовно. Поне веднъж седмично, ако се използват често.

За да почистите газовите дюзи и всички аксесоари на печката, извадете ги от котлона и ги потопете в разтвор със вода и специфичен препарат за около десет минути, след това ги почистете с мека кърпа и ги подсушете добре, за да предотвратите ръждясване.

Оставете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар:
Напиши кода

Най-продавани

Информация

Производители

Нови продукти

Промоции

Нашите магазини

Снабдители

Няма снабдител

Етикети