КАК ДА ПОЧИСТИМ ПАРКЕТА

КАК ДА ПОЧИСТИМ ПАРКЕТА

Да имаш красива къща с паркет винаги е било едно от най-често срещаните желания за тези, които търсят нов дом или реновират този, в който вече живеят. Всъщност, в масовото въображение, внимателно обзаведената къща, която има паркет е винаги синоним на елегантност. Класика, която никога не залязва.

Въпреки това, ако от една страна красотата на този под със сигурност е безспорна, от друга страна трябва да се каже, че често има проблем с почистването на паркета.

Колко пъти сме чували, колко е трудно да се почисти паркет? Този тип подова настилка всъщност изисква постоянни грижи и особено внимание при избора на продуктите за почистване.

Ако искате дървен под, но се страхувате, че не можете да го поддържате чист, не се страхувайте! Следвайки няколко малки съвета, ще намерите най-добрия начин да почистите паркета си и да го запазите като нов!

ПОЧИСТВАЙТЕ ПАРКЕТА ЕЖЕДНЕВНО

Тъй като това е естествен и изключително деликатен материал и следователно податлив на надраскване и ивици, първият съвет е винаги да почиствате внимателно паркета си.

Преди да пристъпите към съвета за цялостно почистване на паркета е необходимо да знаете, че грижата за дървото всеки ден и отстраняването на остатъчния прах, който се натрупва на повърхността е от съществено значение.

Използването на прахосмукачка е един от най-често срещаните методи за почистване на паркета. Алтернативно решение е премахването на праха чрез използването на антистатични кърпи от микрофибър или класическите еднократни кърпички, особено подходящи за почистване на паркет и дърво.

ПОЧИСТЕТЕ ОСНОВНО ПАРКЕТА

По-дълбокото почистване на паркета се препоръчва поне веднъж седмично, за да се възстанови блясъка на дървото и да изглежда като нов.

Като се има предвид, че дървото е деликатен материал, който абсорбира всичко, не се препоръчва използването на агресивни препарати, като белинаВинаги трябва да избирате подходящи продукти, но преди всичко трябва да обръщате голямо внимание на вида плат, който използвате.

За да избегнете драскотини и ивици, е добре винаги да избирате мека кърпа от микрофибър: просто я навлажнете леко с вода, за да почистите паркета си в дълбочина. След като приключите, просто го оставете да изсъхне и готово!

А как паркетът да се полира бързо? Нашият съвет е да добавите няколко капки бял оцет към водата, което ще има полиращ ефект и ще направи вашия паркет чист и блестящ.

КАК ДА ПРЕМАХНЕМ ПЕТНА ОТ ПАРКЕТ

Ако забележите петна по паркета си или се окажете изправени пред онези силно грозни черни ивици, причинени от столове или обувки, не се обезсърчавайте. Дори и в този случай има решение!

Сложете малко сода за хляб върху засегнатите области. Посипете с разтвор, направен от развни части вода и оцет и накрая го оставете да действа за няколко минути. След това вземете кърпа за почистване на паркет и избършете внимателно.

Оставете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар:
Напиши кода

Най-продавани

Информация

Производители

Нови продукти

Промоции

В момента няма промоции.

Нашите магазини

Снабдители

Няма снабдител

Етикети