КАК ДА ПОЧИСТИМ ФУГИТЕ НА ПОДА: ПОЛЕЗНИ И ЕФЕКТИВНИ СРЕДСТВА ЗА ЗАЩИТА!

КАК ДА ПОЧИСТИМ ФУГИТЕ НА ПОДА: ПОЛЕЗНИ И ЕФЕКТИВНИ СРЕДСТВА ЗА ЗАЩИТА!

Независимо дали става въпрос за фугите на пода в кухнята или банята, или дори в хола, проблемът е един и същ: изправени сте пред ситуация, която изглежда безнадеждна и която придава на вашия под ужасен неестетичен вид.
Представете си колко ужасно нещо ще бъде да посрещате гости в хол, където подът изглежда мръсен - истински кошмар за всяка перфектна домакиня!
Не се притеснявайте, с тези полезни съвети как да почистите фугите на пода ще ви трябват само няколко, но ефективни трика, за да накарате всички подове във вашия дом да заблестят отново.

ПОЧИСТВАНЕ НА ФУГИТЕ НА ПОДА: ЕТО КАК ДА СЕ ОТЪРВЕТЕ ОТ НАЙ-УПОРИТИТЕ ЗАМЪРСЯВАНИЯ

Почистването на подовете е една от най-честите задачи, пред които е изправен всеки, който трябва да поддържа къщата чиста. Подовете са непрекъснато подложени на мръсотия, която ние внасяме отвън, поради което те са повърхността, която се замърсява по-лесно и която изисква ежедневно почистване.
За почистване на силно замърсени подове е необходимо да се използват специфични продукти, като концентриран препарат за почистване на подове, подходящ и за най-деликатните подове като мрамор и керамика. Препаратът трябва да се използва с:

  • Професионален моп: идеален за най-деликатните подове, професионалният микрофибърен моп със своите фини влакна е способен да улавя най-упоритите замърсявания дори във фугите, достигайки до „по-сложни“ точки като задната част на мебелите, благодарение на своята практичност.
  • Микрофибърна кърпа: особено подходяща за тези, които разполагат с ограничено време. Кърпите от микрофибър имат ултра абсорбираща сила, като по този начин успяват да елиминират излишната вода, оставяйки след себе си пода почти сух, предотвратявайки образуването на досадни ореоли.

ПОЧИСТВАНЕ НА ФУГИТЕ НА ПОДА: ЕТО НЯКОЛКО СТЪПКИ. КОЙТО ТРЯБВА ДА СЛЕДВАТЕ ЗА ПЕРФЕКТНОТО ПОЧИСТВАНЕ

След като вече знаем кои продукти да използваме за почистване на фугите, можем да продължим почистването . Ето как:

  • Първо трябва да премахнете всички предмети, които заемат място на пода: поставете временно столовете на масата, премахнете всички килими.
  • Въоръжете се с метла или прахосмукачка и съберете праха от пода.
  • В този момент е време за действителното почистване: в кофа налейте вода и необходимото количество препарат, който сте избрали за почистване. След това потопете кърпата или мопа и я/го изцедете добре, след това минете целия под.
  • Докато изсъхне, избягвайте да стъпвате по мокрия под за да не оставяте следи и да не се подхлъзнете.

ИЗБЕЛВАНЕ НА ФУГИТЕ НА ПОДА: БАБИНИ РЕЦЕПТИ

За да почистим фугите на плочки и подове без препарат и да премахнем всички замърсявания, можем да използваме и природни средства. Бикарбонатът всъщност е отлична съставка за избелване на фугите. Ето как да го направите: Намокрете фугите с топла вода, сложете содата за хляб директно върху засегнатото място и разтъркайте мръсотията с четка.
Като алтернатива на содата за хляб, ако предпочитате, можете да използвате специални препарати или дори белина.
Важно е след това да измиете отново целия под с добре изцедена кърпа или моп.

Оставете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар:
Напиши кода

Най-продавани

Информация

Производители

Нови продукти

Промоции

В момента няма промоции.

Нашите магазини

Снабдители

Няма снабдител

Етикети