КАК ДА ПОЧИСТИМ НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА

КАК ДА ПОЧИСТИМ НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА

Тенджери, котлони, прибори за хранене и много други: всички ние сме изправени пред необходимостта от почистване на тези предмети и затова си задаваме съдбоносния въпрос: как да почистваме стоманата?

Между природните средства и незаменимите продукти, ето няколко съвета за полиране,почистването и придаване на блясък на стоманата!

КАК ДА ПОЧИСТИМ СТОМАНАТА: ПРАВИЛНИТЕ ПРОДУКТИ

Първото съществено нещо, което трябва да знаете, е кои са правилни за полиране и почистване на стомана и кои да се избягват.

Стоманената кухня е красива и модерна, изисква много внимание, за да се поддържа чиста и в добро състояние, особено в някои зони като мивката, сифона или плота.

В тези зони се натрупват предимно варовик и мръсотия, но бъдете внимателни, необходимо е да се избягва използването на абразивни гъби или метални телчета: очевидно те може да изглеждат правилното решение предвид тяхната „здравина“, но тяхната твърдост всъщност ще доведе до обратният ефект, увреждащ стоманата и създаващ грозни драскотини по повърхностите.

За почистване на неръждаема стомана, от друга страна, трябва да имате под ръка специфични продукти за тези повърхности, които действат върху мръсотията и варовика, без да оставят следи или да причиняват допълнителни щети.

Почистете стоманата с кърпа и гъба

За ефективно почистване на всяка стоманена повърхност в кухнята, независимо дали става дума за мивка, котлон или тенджери, можем да използваме специфични кърпи и гъби.

За почистване на малки повърхности, които не изискват особено внимание, ще бъде достатъчно да използвате кърпа за неръждаема стомана с полиактивно влакно, която едновременно почиства и полира. Използвана леко навлажнена, кърпата за неръждаема стомана премахва всякакви замърсявания с едно минаване, без да уврежда повърхностите и ги прави чисти и блестящи.

За по-дълбоко почистване, особено ако сме изправени пред по-упорити петна, като мазнини или варовикови отлагания, отличен избор е да се използва недраскаща гъба за неръждаема стомана, идеалният продукт за премахване и на най-упоритите натрупвания. Горната част на гъбата е направена от абразивни влакна, които обаче не оставят драскотини, а само почистват стоманата.

Чиста стомана: препарати

Що се отнася до използването на препарати, също в този случай е необходимо да се използва деликатен продукт, който не оставя петна или ореоли, но почиства, полира и дезинфекцира. Затова ние избираме препарат против варовик , който заедно с подходящите кърпи и гъби може да премахне всякакви петна и да полира стоманата, като накрая се сбогуваме с грозния ефект, придаден от варовика.

КАК ДА ПОЧИСТИМ СТОМАНАТА С ПРИРОДНИ СРЕДСТВА

Ако искате да направите повърхностите си от неръждаема стомана още по-блестящи, ето няколко полезни съвета:

Оборудвайте се със специфична кърпа за неръждаема стомана, смесете равни части хладка вода и оцет, навлажнете кърпата с този разтвор и избършете повърхността. Без да изплаквате, ще получите блестящ ефект!

За да премахнете грозните ореоли, които често срещате на стоманените плотове, можете да използвате денатуриран алкохол и да почистите с мека кърпа от микрофибър .

След като научихте всички трикове за почистване и полиране на стомана, остава само да направите вашите повърхности блестящи!

Оставете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар:
Напиши кода

Най-продавани

Информация

Производители

Нови продукти

Промоции

Нашите магазини

Снабдители

Няма снабдител

Етикети