КАК ДА ПОЧИСТИМ ТЕЛЕВИЗОРА И МОНИТОРА НА КОМПЮТЪРА

КАК ДА ПОЧИСТИМ ТЕЛЕВИЗОРА И МОНИТОРА НА КОМПЮТЪРА

Телевизорите и компютрите са част от ежедневието на всеки, всъщност във всеки дом има повече от един телевизор с LCD, LED или OLED екран и компютър или лаптоп. Не всеки знае обаче, че те са магнит за микроби и бактерии.

Със сигурност сте виждали тънък слой прах да се натрупва по телевизора и компютърните монитори. Преминаването с обикновена кърпа за прах не е достатъчно за дълбоко почистване. Трябва да използвате правилните инструменти и продукти за почистване на монитори и екрани.

КАК ДА ПОЧИСТИМ ЕКРАНА НА ТЕЛЕВИЗОРА

За ефективно почистване на телевизионния екран, независимо дали става въпрос за OLED, LED или LCD екран, първото нещо, което трябва да имате предвид, е изборът на кърпа.

Телевизионният екран, особено последното поколение, е много деликатен, тъй като в допълнение към мръсотията за съжаление непрекъснато е изложен на опасност от надраскване, поради което използваният плат трябва да е мек и изключително деликатен, така че да почиства, без да оставя драскотини . Идеална за това е специфичната кърпа за почистване на телевизори, монитори, телефони и лещи на обективи: изработена от деликатен микрофибър, почиства ефективно, без да оставя драскотини или ивици и без да оставя онези грозни власинки, които след това са трудни за отстраняване. Премахва прах, мазни петна и ореоли, оставяйки повърхностите идеално чисти.

Като алтернатива на обикновената кърпа от микрофибър можете да използвате специална кърпа за почистване на прозорци: също направена от микрофибър, тя може да се използва просто като се навлажни с топла вода или с подходящ препарат за почистване на стъкла.

Също така е от фундаментално значение да оставите телевизионния екран да изсъхне, без да го подсушавате, без да използвате кърпи или дори по-лошо, вестници, чийто резултат би било само да създаде повреди, оставяйки следи или надрасквания по повърхността.

КАК ДА ПОЧИСТИМ LCD МОНИТОРА НА КОМПЮТЪРА

Дори компютърният монитор, също като телевизионния екран, е много деликатен и се нуждае от известно внимание по време на почистване.

Както при телевизора, използването на кърпа от микрофибър е най-добрият избор: просто я прекарайте през монитора с нежни движения, без да упражнявате прекалено голям натиск, за да премахнете цялата прах.

За разлика от телевизионния екран, мониторът на лаптопа може да бъде подложен на по-натрапчиви петна от обикновения прах. Това е така, защото често правим други дейности пред лаптопа: ядем, пием, вземаме го навсякъде. Все неща, които увеличават замърсяването.

За да премахнете упоритите петна, трябва да внимавате с вида на използвания препарат: добре е да предпочетете деликатен препарат и никога да не го пръскате директно върху монитора, а върху кърпата.

Само няколко капки са достатъчни, за да почистите както монитора, така и рамката и да накарате вашия компютър да заблести отново!

КАК ДА ПОЧИСТИМ ДИСПЛЕИТЕ НА СМАРТФОНА

След като вече разбрахте как перфектно да почистите телевизионния екран и монитора на вашия компютър, ако се чудите как да почистите дисплея на смартфона, всичко, което трябва да направите, е да следвате съветите, които ви дадохме досега.

Винаги помнете, че през повечето време правилният избор на добра кърпа е всичко, от което се нуждаете, за да почистите перфектно всеки екран.

Оставете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар:
Напиши кода

Най-продавани

Информация

Производители

Нови продукти

Промоции

Нашите магазини

Снабдители

Няма снабдител

Етикети